Waar ligt het mooiste dorp van Vlaanderen?

woensdag 26 maart 2008

Groot volksfeest in Oud Rekem

In Oud-Rekem wordt er op zondag 20 april een groot volksfeest georganiseerd op de Groenplaats in Oud-Rekem. Dit feest staat volledig in het teken van de mooiste dorp verkiezing van Vlaanderen Vakantieland. Voor het Poortgebouw zal daar een groot podium opgesteld worden waarbij de mensen kunnen genieten van muziek van de Reckheimer Muzikanten en een show van Monkey Business. Voorts zorgt KWB-Rekem voor een wandeling doorheen de straten van het pittoreske Oud-Rekem.

Daarnaast zal de uit Rekem afkomstige schrijfster Anja Feliers lezingen geven in de Museumkerk St. Pieter.

Voorts worden vanaf vrijdag de reportages van het Plan van Luc en Jan op de site van www.oudrekem.be gepubliceerd. Deze ludieke reportages omvatten onder andere bezoeken aan de hoofdsteden van Vlaanderen, en bezoeken aan de 14 concurrerende dorpen (of hoe wij ze noemen conculega's). Deze opname's zijn al voltooid, maar de meeste moeten nog gemonteerd worden.

In de toekomst zullen hier nog andere reportage's aan toegevoegd worden. Wij gaan namelijk op zondag 6 april naar de in Rekem geboren trainer Erik Gerets die nu in Olympic Marseille goede zaken is aan het doen in de Franse voetbalcompetitie. Op zondag gaat een delegatie naar de topwedstrijd Olympic Marseille, waarbij wij na de wedstrijd verwacht worden in het spelershome. En Erik Gerets heeft zich voor de maandag nadien zijn agenda vrijgemaakt om met ons op pad te gaan door de straten van Marseille. Dit zal dus zeker leuke beelden opleveren.

Geen opmerkingen: